Traditioner

Semesterstartsfest

Der afholdes to årlige semesterstartsfester i henholdsvis september og februar, som er vores mulighed for at blære os med embedsværkets gode kontakt til kulturlivet. Det er her du kan krydre dit druk med et musikalsk indspark. Blandt tidligere acts til Jacques D.’s semesterstartsfester kan nævnes:

– Suspekt
– Liss
– Marvelous Mosell
– Kidd
– Fuld Effekt

Semesterstartsfesterne ligger som navnet antyder i starten af semestret. Det er altså her, hvor du kan genforenes med dine studiekammerater og igen vænne kroppen til urimelige mængder øl.

‘Fuld Effekt’ satte deres præg på Jacques’en til semesterstartsfest i februar 2017.

Sort frokost

Fordulgt Dejeuner – Frokost a la Sort
Kært barn har mange havne.

Prinsgemalen vil genopstå, hvorfor vi 5 måneder og 10 dage efter hans fødselsdag vil fejre den største statskundskaber siden Kierkegaard i sin tid hæklede om kap med Hegel.

Månen har været både fuld og halv, og vi skal være det samme. Dog i en anledning som ikke giver anledning til hækkeløb. Det følger derfra naturligt at porrerne er modne, så et løb vil blive arrangeret. Der vil som Herren sagde i introugen være Sort Debat uanset kordegnens præferencer.

Slesvig? Det tror jeg nok vi hør. November.

Sort debat

Julegalla

Julegalla er den største og mest glamourøse fest i årets løb på Institut for Statskundskab. Julegalla ligger i slutningen af december (som regel d. 21. december) efter eksamener og før man tager hjem og spiser flæskesteg i familiens skød. Oprindeligt blev datoen fastsat for at sikre, at alle jyder var taget hjem, men vi har desværre måtte sande, at jyderne bliver i København for at være med til denne magiske aften i venners lag. 1. semesterstuderende såvel som speciale- og Ph.D.-skrivere møder op til en fest, der som regel tæller mere end 700 deltagende.

Festen indledes med en velkomsttale ved Formanden og dernæst Institutlederen. Derefter er der middag, hvor man spiser med sit stamhold. Desuden vil formanden komme rundt og skåle i Cognac ved hvert hold. Under middagen synges de traditionsrige statskundskabssange, og man skiftes til at danse lanciers i festsalen. Desuden kan man få taget sit årlige gallabillede med sin gallapartner ved ankomst eller med sit hold under middagen. Det hele afsluttes med en decideret dum fest. Som vi siger på IfS: Det kan godt blive dummere!

Mangt et kærestepar har fundet den store kærlighed til Julegalla. Hvis man ikke når at finde sig en Galla-partner inden festen, så kan man melde sig til Jacques D’ating, hvor man i muntert lag parres med og spiser med andre attraktive og kærlighedssøgende statskundskabere. Jacques D’ating afholdes i Jacques D.’s lokale, og det er som regel også dette hold, der får indtaget de største mængder våde varer. Aftenen kan gå begge veje.

Bestyrelsen til Julegalla 2016.

Hvid frokost

En tradition, som blev indstiftet af daværende Jacques D.-bestyrelsesmedlem Sofie Carsten Nielsen. Hvid frokost afholdes, når eksamenerne er overstået, sommeren står for døren, og det er kun Roskilde Festival og reeksamener, som stresser de gæve statskundskabsstuderende. Det genfundne overskud skal fremvises med selvsikker og helt hvid påklædning. Gerne i hør. Der er hvidvin og hvide bobler i stride strømme. Og ellers er der græs under fødderne og sol over hovedet. Hvid Frokost er i øvrigt en glimrende mulighed for at få en rigtig dekadent dagsbrandert på.

Campusdag

Campusdag er årets fest på Center for Sundhed og Samfund, og er en tværfaglig musikfestival, hvor studerende fra alle afkroge af det gamle kommunehospital deltager med sin forening eller gruppe. Som så meget andet afsluttes det hele med en stor fest.

Jacques D. var i 2016 og 2017 primus motor på arrangementet, hvor vi har haft Fallulah, Benal og andre ude og spille. René Dif kom også og solgte burgere. Programmet indeholder:

– Foreningsbazar
– Dekanens Vinbar
– Optrædener fra studenterrevyerne
– Kultfilm-forevisning
– Masser af musik
– En gedigen efterfest
– Uddeling af studiemiljøprisen på 10.000 kr.
– Og meget mere!

Du kan læse meget mere på CSS Campusdag

Publikum til Benal koncert på Campusdag 2017.